ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ О МИЛАНУ Ђ. МИЛИЋЕВИЋУ

У оквиру манифестације „Дани европске баштине“ на Вождовцу, одржано је предавање у Основној школи „Милан Ђ. Милићевић“ о књижевнику по коме је ова школа добила назив. Професор и књижевник Миливоје Павловић и чланица Већа ГО Вождовац задужена за културу Андријана Русић поздравили су присутне ученике и разговарали са њима.

„Иако је рођен у малом месту званом Рипањ, радом и учењем Милићевић је постигао много, а то је да је председавао и био члан многих угледних академија и друштава. Сматра се да је највеће и најзначајније његово дело „ Кнежевина Србија“ и додатак овом делу „Краљевина Србија“. То је опис целе тадашње Србије са топографским подацима, са описом старина и локалним садржајима и са причама о главним историјским личностима из више области. Уколико неко од вас крене да изучава књижевност, дела овог академика биће вам важна литература“, рекао је Павловић.

На крају предавања, члан Удружења књижевника Србије Миливоје Павловић поклонио је своју књигу „Писма са двоструким дном“ школској библиотеци. Руководство Општине Вождовац и председница Ивана Томић Илић организовали су низ активности посвећене основцима у дечијој недељи „Подељена срећа, два пута је већа“.

Поделите вест: