ПОСЕТА МУЗЕЈУ КЊИГЕ И ПУТОВАЊА „АДЛИГАТ“

Вождовчани су данас у оквиру манифестације „Дани европске баштине“ коју организује Градска општина Вождовац посетили Музеј књиге и путовања „Адлигат“.

Чланица општинског Већа за културу Андријана Русић и начелник Управе Марко Денчић, заједно са посетиоцима, имали су прилику да се упознају са развитком штампе и писане речи која је забележена на палмином и бананином лишћу, папиру од пиринча, на свили или кожи. „Велика је част и задовољство што се један овакав музеј налази на нашој општини. Хвала Виктору Лазићу што нам је несебично сваки пут отворио врата свог дома“, изјавила је Андријана Русић.

Планови председнице Општине Вождовац Иване Томић Илић су да се у наредном периоду култура подигне на виши ниво јер је Вождовац богат историјским личностима и знаменитостима .

Од највеће вредности „Адлигата“ је више од 40 легата значајних личности наше прошлости, од којих највише интересовања изазива заоставштина академика Миодрага Павловића, Дарка Танасковића, Пере Зупца, породице Жигон…

Музеј се налази у улици Јосипа Славенског 19а и за посетиоце је отворен четвртком, петком и суботом од 10:00 до 18:00 сати. Индивидуалне посете су могуће суботом у 11:00 сати, уз обавезну пријаву.

Поделите вест: