ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА ГОРАН ВЕСИЋ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић са сарадницима из Скупштине града Београда посетио је Општину Вождовац где је заједно са председницом ГО Вождовац Иваном Томић Илић обишао просторије Општине и разговарао са запосленима. Након тога одржан је радни састанак на коме се заменик градоначелника упознао са новим општинским руководством и предстојећим плановима.

„Ово је једна од највећих београдских општина и Град Београд ће наредне године урадити неколико великих пројеката. Реконструисаће се улице Црнотравска и Саве Машковића јер су то две веома саобраћајно проблематичне улице на Бањици. Оне су део унутрашње обилазнице која повезује мост на Ади и будући мост на Ади Хуји. Ми смо завршили и Јелезовачки колектор јер без тога тога нисмо могли да прикључимо читаве делове општине на канализацију. Током наредних месеци биће расписан тендер за изградњу канализације у Јајинцима и тако ће на десетине хиљада грађана добити канализацију. У Пиносави и Белом Потоку завршавамо два постројења за прераду отпадних вода и то су највеће инвестије које ће Град Београд урадити на територији Вождовац. Градиће се и паркови, вртићи, реконструисати улице и све што је потребно грађанима на Вождовцу“, рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

Председница Ивана Томић Илић истакла је значај сарадње и помоћ коју Град Београд пружа. „Оно на чему ћемо радити јесте боља комуникација са грађанима јер постоје удаљена подавалска места као што су Рипањ, Кумодраж где би требало отворити услужне центре и тако приближити рад Општине свима. Циљ је да грађани на једном месту имају све услуге и шалтере порезника, инспектора, делове писарнице, да све буде доступно и електронски. Различите су потребе грађана у Рипњу, Кумодражу или на Лекином брду и зато ћемо радити анкетирање грађана и разговарати са њима јер они имају право да одлучују како ће се трошити њихов новац, односно буџет Општине. Захваљујем се господину Горану Весићу који нас је посетио и реално сагледао ситуацију на Општини Вождовац“, рекла је председница ГО Вождовац Ивана Томић Илић.

Поделите вест: