NOVI DNEVNI CENTAR I KLUB ZA STARIJE OTVOREN NA BANjICI

Dnevni centar i klub za starije „Anđelka Trnavac“ otvoren je danas u Crnotravskoj ulici broj 13b, na Banjici. Svečanosti su prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, sekretarka Sekretarijata za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednica GO Voždovac Ivana Tomić Ilić.

Zamenik gradonačelnika je rekao da rukovodstvo Beograda nastavlja da radi na unapređenju kvaliteta usluga za stare, kako bi oni što bolje i kvalitetnije provodili penzionerske dane.

„Ovo je ukupno 31. klub u Beogradu i sedmi otvoren u poslednjih 11 godina, čime pokazujemo da smo odgovorno društvo jer brinemo o svojim najstarijim sugrađanima“, rekao je Vesić.

Predsednica GO Voždovac Ivana Tomić Ilić rekla je da je otvaranje Kluba primer dobre saradnje Grada i Opštine i dodala da će kada epidemiološka situacija bude dozvolila Opština učestvovati u programima i akcijama za korisnike Kluba.

„Banjica je naselje sa velikim brojem penzionera kojih na Voždovcu ima više od 30 hiljada. Ovo će biti mesto njihovog druženja, besplatnih radionica i seminara, raznih programa i besplatnih izleta, a mi ćemo učiniti sve da uredimo okolinu Kluba, postavimo klupe, kante za smeće, uredimo prilaze, obezbedimo redovno čišćenje i prisustvo komunalne milicije, kako bismo povećali bezbednost“, rekla je Tomić Ilić.

Ona je dodala da će Opština Voždovac donirati računar Klubu za starije „Anđelka Trnavac“ kako bi im bio omogućen uspešan rad.

Sekretarka Sekretarijata za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je najavila da će se nastaviti sa otvaranjem ovakvih ustanova, jer se, kako je rekla „zalažemo za koncept aktivnog starenja i želimo da na svakoj opštini i u svakom delu grada, penzioneri imaju mesto koje služi samo za njih i na kojem mogu da provode svoje slobodno vreme“.

Podelite vest: