НОВИ ДНЕВНИ ЦЕНТАР И КЛУБ ЗА СТАРИЈЕ ОТВОРЕН НА БАЊИЦИ

Дневни центар и клуб за старије „Анђелка Трнавац“ отворен је данас у Црнотравској улици број 13б, на Бањици. Свечаности су присуствовали заменик градоначелника Београда Горан Весић, секретарка Секретаријата за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и председница ГО Вождовац Ивана Томић Илић.

Заменик градоначелника је рекао да руководство Београда наставља да ради на унапређењу квалитета услуга за старе, како би они што боље и квалитетније проводили пензионерске дане.

„Ово је укупно 31. клуб у Београду и седми отворен у последњих 11 година, чиме показујемо да смо одговорно друштво јер бринемо о својим најстаријим суграђанима“, рекао је Весић.

Председница ГО Вождовац Ивана Томић Илић рекла је да је отварање Клуба пример добре сарадње Града и Општине и додала да ће када епидемиолошка ситуација буде дозволила Општина учествовати у програмима и акцијама за кориснике Клуба.

„Бањица је насеље са великим бројем пензионера којих на Вождовцу има више од 30 хиљада. Ово ће бити место њиховог дружења, бесплатних радионица и семинара, разних програма и бесплатних излета, а ми ћемо учинити све да уредимо околину Клуба, поставимо клупе, канте за смеће, уредимо прилазе, обезбедимо редовно чишћење и присуство комуналне милиције, како бисмо повећали безбедност“, рекла је Томић Илић.

Она је додала да ће Општина Вождовац донирати рачунар Клубу за старије „Анђелка Трнавац“ како би им био омогућен успешан рад.

Секретарка Секретаријата за социјалну заштиту Наташа Станисављевић је најавила да ће се наставити са отварањем оваквих установа, јер се, како је рекла „залажемо за концепт активног старења и желимо да на свакој општини и у сваком делу града, пензионери имају место које служи само за њих и на којем могу да проводе своје слободно време“.

Поделите вест: