DZ „VOŽDOVAC“ SPROVODI SVE PROPISANE MERE U VEZI SA MOGUĆOM POJAVOM KORONA VIRUSA

Dom zdravlja „Voždovac“ sprovodi sve propisane mere zaštite zdravstvenih radnika i pacijenata u slučaju pojave Korona virusa, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije GO Voždovac.

Pomoćnik direktora za stručni rad dr Rada Stojić prenela je prisutnima da su svi zaposleni u DZ „Voždovac” obavešteni i edukovani kako da postupaju u slučaju pojave virusa, kao i da su mere odlaganja medicinskog otpada, pravila sterilizacije i druge procedure ponovljene i predstavljene mladim kolegama.
„Obaveštenja za pacijente kako se ponašati u slučaju da prepoznaju simptome nalaze se na svim ulazima i oglasnim tablama i na sajtu Doma zdravlja, kao i pravila kašljanja, pranja ruku, upotrebe maski i druga pravila“, rekla je dr Stojić.

Epidemiolog Doma zdravlja „Voždovac“ dr Zoran Kokić naglasio je da je u sadašnjoj situaciji najvažnije odgovorno ponašanje pojedinca prema porodici, kolegama, komšijama, koji ako oseti simptome prehlade ne treba da ide u kolektiv, već da se obrati lekaru.
On je podsetio da ne treba širiti paniku i strah kao i da se sve informacije o Korona virusu mogu naći na sajtu Doma zdravlja „Voždovac“ i na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja Republike Srbije https://www.zdravlje.gov.rs/sekcija/345852/covid-19.php.

Na sednici Štaba za vanredne situacije GO Voždovac  dogovorene su i pripremne radnje oko sprečavanja požara, koje podrazumevaju obilazak terena, informisanje i upozorenje građana protiv paljenja vatre i ostalih opasnih radnji.

Podelite vest: