ДЗ „ВОЖДОВАЦ“ СПРОВОДИ СВЕ ПРОПИСАНЕ МЕРЕ У ВЕЗИ СА МОГУЋОМ ПОЈАВОМ КОРОНА ВИРУСА

Дом здравља „Вождовац“ спроводи све прописане мере заштите здравствених радника и пацијената у случају појаве Корона вируса, речено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације ГО Вождовац.

Помоћник директора за стручни рад др Рада Стојић пренела је присутнима да су сви запослени у ДЗ „Вождовац” обавештени и едуковани како да поступају у случају појаве вируса, као и да су мере одлагања медицинског отпада, правила стерилизације и друге процедуре поновљене и представљене младим колегама.
„Обавештења за пацијенте како се понашати у случају да препознају симптоме налазе се на свим улазима и огласним таблама и на сајту Дома здравља, као и правила кашљања, прања руку, употребе маски и друга правила“, рекла је др Стојић.

Епидемиолог Дома здравља „Вождовац“ др Зоран Кокић нагласио је да је у садашњој ситуацији најважније одговорно понашање појединца према породици, колегама, комшијама, који ако осети симптоме прехладе не треба да иде у колектив, већ да се обрати лекару.
Он је подсетио да не треба ширити панику и страх као и да се све информације о Корона вирусу могу наћи на сајту Дома здравља „Вождовац“ и на званичном сајту Министарства здравља Републике Србије https://www.zdravlje.gov.rs/sekcija/345852/covid-19.php.

На седници Штаба за ванредне ситуације ГО Вождовац  договорене су и припремне радње око спречавања пожара, које подразумевају обилазак терена, информисање и упозорење грађана против паљења ватре и осталих опасних радњи.

Поделите вест: