GRČKA DELEGACIJA U POSETI OPŠTINI VOŽDOVAC

Grčka delegacija sa Kefalonije boravi u višednevnoj poseti Beogradu povodom dodele Ordena srpske zastave trećeg stepena počasnom konzulu Srbije u Grčkoj i zaslužnom građaninu Voždovca Viktoru Ruhotasu. Tom prilikom zajedno sa rukovodstvom GO Voždovac posetili su značajna mesta u ovoj opštini. Ova uzvratna poseta nastavak je saradnje koju imaju dve opštine Voždovac i Argostoli, a koja se do sada ostvarila međusobnim posetama najboljih učenika, sportskih klubova i saradnjom privrednika.

Predsednik Skupštine Voždovac Aleksandar Mirković rekao je da se građani ove opštine uvek raduju posetama zato što Grčka ima posebno mesto u njihovim srcima. „Nećemo nikada zaboraviti pomoć i velikodušnost koju ste nam pružili tokom Prvog svetskog rata, kada ste bili naša druga država, ali i tokom ratova 90-tih i 1999.godine. Kada vas zadesio zemljotres Srbija je pružila pomoć u izgradnji kuća, tako da naše bratsko prijateljstvo datira mnogo dugo. Uvek ste nam dobrodošli“, poručio je Mirković.

Predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić istakao je značaj srpskog i grčkog prijateljstva kao i saradnju dveju opština. „Uvek rado posećujem vašu zemlju, Grčka je moja druga domovina. Hvala našoj braći na svemu što čine za srpski narod“, izjavio je Savić.

Predstavnici grčke delegacije zahvalili su se domaćinima i istakli da uvek rado dolaze u Srbiju.

Podelite vest: