ГРЧКА ДЕЛЕГАЦИЈА У ПОСЕТИ ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ

Грчка делегација са Кефалоније борави у вишедневној посети Београду поводом доделе Ордена српске заставе трећег степена почасном конзулу Србије у Грчкој и заслужном грађанину Вождовца Виктору Рухотасу. Том приликом заједно са руководством ГО Вождовац посетили су значајна места у овој општини. Ова узвратна посета наставак је сарадње коју имају две општине Вождовац и Аргостоли, а која се до сада остварила међусобним посетама најбољих ученика, спортских клубова и сарадњом привредника.

Председник Скупштине Вождовац Александар Мирковић рекао је да се грађани ове општине увек радују посетама зато што Грчка има посебно место у њиховим срцима. „Нећемо никада заборавити помоћ и великодушност коју сте нам пружили током Првог светског рата, када сте били наша друга држава, али и током ратова 90-тих и 1999.године. Када вас задесио земљотрес Србија је пружила помоћ у изградњи кућа, тако да наше братско пријатељство датира много дуго. Увек сте нам добродошли“, поручио је Мирковић.

Председник ГО Вождовац Александар Савић истакао је значај српског и грчког пријатељства као и сарадњу двеју општина. „Увек радо посећујем вашу земљу, Грчка је моја друга домовина. Хвала нашој браћи на свему што чине за српски народ“, изјавио је Савић.

Представници грчке делегације захвалили су се домаћинима и истакли да увек радо долазе у Србију.

Поделите вест: