ОШ „ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ“ ПРОСЛАВИЛА 60 ГОДИНА РАДА

Свечаним програмом данас је вождовачка Основна школа „Филип Филиповић“ обележила 60 година успешног рада и постојања. Школа која је основана 1959. године, добила је назив по истакнутом револуционару, хуманисти, научнику, педагогу, професору математике Филипу Филиповићу.

Директор Школе Милан Луковић, поносан што је на челу овако успешне школске установе, честитао је јубилеј ученицима и наставницима, уједно се захваливши Граду и општини Вождовац који су значајно помогли и допринели да школа сада добије лепши и модернији изглед.

Враћајући се 60 година уназад и подсећајући се на годину оснивања ОШ „Филип Филиповић“, ученици су наводили имена свих учитеља, професора, директора, као и успешних ђака који су својим радом и залагањем допринели развоју школе, која данас поносно носи своје име. Свечано обележавање јубилеја настављено је програмом уз песму, музику и скечеве из школских клупа које су припремили ђаци, заједно са својим наставницима.

Поред родитеља, пријатеља школе и других директора вождовачких школа, свечаности су присуствовали и државнии секретар за образовање Душан Кићовић, помоћник министра за предшколско и основно образовање Милан Пашић, начелник Школске управе Београда Драган Филиповић и члан Већа општине Вождовац задужен за школсктво Милош Стојановић.

Поделите вест: