OŠ „FILIP FILIPOVIĆ“ PROSLAVILA 60 GODINA RADA

Svečanim programom danas je voždovačka Osnovna škola „Filip Filipović“ obeležila 60 godina uspešnog rada i postojanja. Škola koja je osnovana 1959. godine, dobila je naziv po istaknutom revolucionaru, humanisti, naučniku, pedagogu, profesoru matematike Filipu Filipoviću.

Direktor Škole Milan Luković, ponosan što je na čelu ovako uspešne školske ustanove, čestitao je jubilej učenicima i nastavnicima, ujedno se zahvalivši Gradu i opštini Voždovac koji su značajno pomogli i doprineli da škola sada dobije lepši i moderniji izgled.

Vraćajući se 60 godina unazad i podsećajući se na godinu osnivanja OŠ „Filip Filipović“, učenici su navodili imena svih učitelja, profesora, direktora, kao i uspešnih đaka koji su svojim radom i zalaganjem doprineli razvoju škole, koja danas ponosno nosi svoje ime. Svečano obeležavanje jubileja nastavljeno je programom uz pesmu, muziku i skečeve iz školskih klupa koje su pripremili đaci, zajedno sa svojim nastavnicima.

Pored roditelja, prijatelja škole i drugih direktora voždovačkih škola, svečanosti su prisustvovali i državnii sekretar za obrazovanje Dušan Kićović, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić, načelnik Školske uprave Beograda Dragan Filipović i član Veća opštine Voždovac zadužen za školsktvo Miloš Stojanović.

Podelite vest: