ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈЕГ СТВАРАЛАШТВА У „ШУМИЦАМА“

У оквиру обележавања Дечије недеље, данас је у Установи „Вождовачки центар – Шумице“ одржан Фестивал дечијег стваралаштва на којем учествовало 270 предшколаца и основаца из целог Београда.

Предшколци су приказали своја плесачка достигнућа изводећи разне кореографије уз популарну музику, а нешто старији су изводили соло и дуетске музичке нумере, од изворне народне музике до познатих хитова поп музике.

Фестивал који су рганизовали Пријатељи деце Србије, Београда и Вождовца, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања републике Србије, отворила председница ИО Пријатељи деце Београда Весна Ристић

Фестивал дечијег стваралаштва традиционално промовише стваралачке и игровне активности све деце. Игра, стваралаштво, култура и креативност, квалитетно слободно време, изражавање способности, знања и вештина сваког детета, без обзира на узраст, и уважавајући различите могућности, један је од најбољих видова за промовисање права детета, као и директно учествовање деце у креирању уметничких и сценских садржаја.

Дечија недеља се ове године обележава под слоганом „Да право свако дете ужива лако“  и прославља 30 година од доношења Конвенције  УН о правима детета.

Поделите вест: