FESTIVAL DEČIJEG STVARALAŠTVA U „ŠUMICAMA“

U okviru obeležavanja Dečije nedelje, danas je u Ustanovi „Voždovački centar – Šumice“ održan Festival dečijeg stvaralaštva na kojem učestvovalo 270 predškolaca i osnovaca iz celog Beograda.

Predškolci su prikazali svoja plesačka dostignuća izvodeći razne koreografije uz popularnu muziku, a nešto stariji su izvodili solo i duetske muzičke numere, od izvorne narodne muzike do poznatih hitova pop muzike.

Festival koji su rganizovali Prijatelji dece Srbije, Beograda i Voždovca, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja republike Srbije, otvorila predsednica IO Prijatelji dece Beograda Vesna Ristić

Festival dečijeg stvaralaštva tradicionalno promoviše stvaralačke i igrovne aktivnosti sve dece. Igra, stvaralaštvo, kultura i kreativnost, kvalitetno slobodno vreme, izražavanje sposobnosti, znanja i veština svakog deteta, bez obzira na uzrast, i uvažavajući različite mogućnosti, jedan je od najboljih vidova za promovisanje prava deteta, kao i direktno učestvovanje dece u kreiranju umetničkih i scenskih sadržaja.

Dečija nedelja se ove godine obeležava pod sloganom „Da pravo svako dete uživa lako“  i proslavlja 30 godina od donošenja Konvencije  UN o pravima deteta.

Podelite vest: