NEDELjA DOJENjA OBELEŽENA NA VOŽDOVCU

„Gradu Beogradu su važne porodilje, jer nema budućnosti bez novog pokolenja, bez dovoljnog broja dece koja će ostati iza nas“ – rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić u Gradskoj opštini Voždovac na obeležavanju Nacionalne nedelje promocije dojenja, pod sloganom „Podrži dojenje – osnaži roditelje. Sada i ubuduće“.

Promociji koja je na Voždovcu obeležena podelom dečijih auto sedišta trudnicama i porodiljama, prisustvovali su i gradska sekretarka za zdravstvo Vera Dražić, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, direktorka Doma zdravlja Voždovac Nevenka Veličković zajedno sa svojim lekarskim timom.

Gradonačelnik Radojičić je pozdravio mlade majke i porodilje, skrenuvši pažnju na podatak da se, iako je poznato da je majčino mleko najzdravija hrana, broj dojilja smanjuje kod nas, kao i u svetu. „Vlada Republike Srbije ima nacionalni program podrške dojenju, a mi u Gradu i opštinama tokom Nedelje dojenja skrećemo pažnju na njen značaj i podržavamo ovu kampanju“ – naglasio je prvi čovek Beograda.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić se zahvalio svim majkama koje rade najbolje za svoju decu i porodicu i zajedno sa gradonačelnikom im uručio auto sedišta na poklon. „Odgovornom politikom Vlade i predsednika Aleksandra Vučića stekli su se uslovi da i opštine mogu da pomognu majkama i porodiljama u cilju povećanja prirodnog priraštaja, tako ćemo mi realizovati sledeće godine još dosta ovakvih aktivnosti“. On je ovom prilikom pozvao sve porodilje sa Voždovca da se prijave na izlete koje će za njih i njihove bebe organizovati Opština, pored ostalih vidova podrške koje im pruža, zajedno sa Domom zdravlja i gradonačelnikom koji se i kao doktor i kao hirurg najbolje stara o našim najmlađima.

Načelnica Pedijatrije dr Milena Janićijević je u ime Doma zdravlja Voždovac poželela dobrodošlicu mladim majkama, upozorivši na podatak zbog koga je važna podrška dojenju – da je prema podacima iz 2014. godine samo 13 posto dece u šestom mesecu dojeno majčinim mlekom. Potom je u prostoriji opštine Voždovac održano kratko predavanje i razgovor sa trudnicama i porodiljama, koje su od stručnog lekarskog tima imale priliku da dobiju odgovore na sva pitanja o značaju dojenja i majčinog mleka za zdrav razvoj njihove dece.

Podelite vest: