VELIČANSTVENI KONCERT HORA KRALjICA MARIJA U „ŠUMICAMA“

Članovi našeg proslavljenog hora „Kraljica Marija”, na čelu sa dirigentkinjom Ivankom Stojkov, sinoć su u „Voždovačkom centru Šumice“ održali drugi koncert iz projekta „Muzički diptih  – muzička trilogija”, uz podršku Gradske opštine Voždovac.

Brojna publika uživala je u arijama umetničke, etno i otadžbinske muzike srpskih autora u izvođenju operske umetnice Tanje Andrijić, člana Narodnog orkestra RTS-a Miroljuba Todorovića- Džimija na fruli i flauti, solista hora, a specijalni gost na harmonici bila je Branka Lolić, muzička urednica RTS-a.

Dirigent Hora Ivanka Stojkov, koja već godinama radi na novoj neobičnoj programskoj i scenskoj koncepciji, ovog puta predstavila je publici nove kompozicije i koreografije. Na repertoaru su se našle numere Marš na Drinu, Srpkinja,Tamo daleko, Đurđevdan, Ovo je Srbija, Ja sam ja Jeremija, Stara planina i druge.

Tokom 11 godina postojanja Hor Kraljica Marija nastupao je na brojnim festivalima u svetu – u Pragu, Budimpešti, Beču, Ljoret de Maru, Parizu, Riminiju i širom Srbije.

Podelite vest: