ВЕЛИЧАНСТВЕНИ КОНЦЕРТ ХОРА КРАЉИЦА МАРИЈА У „ШУМИЦАМА“

Чланови нашег прослављеног хора „Краљица Марија”, на челу са диригенткињом Иванком Стојков, синоћ су у „Вождовачком центру Шумице“ одржали други концерт из пројекта „Музички диптих  – музичка трилогија”, уз подршку Градске општине Вождовац.

Бројна публика уживала је у аријама уметничке, етно и отаџбинске музике српских аутора у извођењу оперске уметнице Тање Андријић, члана Народног оркестра РТС-а Мирољуба Тодоровића- Џимија на фрули и флаути, солиста хора, а специјални гост на хармоници била је Бранка Лолић, музичка уредница РТС-а.

Диригент Хора Иванка Стојков, која већ годинама ради на новој необичној програмској и сценској концепцији, овог пута представила је публици нове композиције и кореографије. На репертоару су се нашле нумере Марш на Дрину, Српкиња,Тамо далеко, Ђурђевдан, Ово је Србија, Ја сам ја Јеремија, Стара планина и друге.

Током 11 година постојања Хор Краљица Марија наступао је на бројним фестивалима у свету – у Прагу, Будимпешти, Бечу, Љорет де Мару, Паризу, Риминију и широм Србије.

Поделите вест: