ZMAJ OTVORENOG SRCA – JESENjI ŠKOLSKI VAŠAR

Jesenji vašar „Zmaj otvorenog srca“ biće održan u subotu,  28. septembra 2019. godine od 10 do 13 časova u Osnovnoj školi „Zmaj Jova Jovanović“ na Voždovcu   (Meštrovićeva 19).

S obzirom na činjenicu da je prošlogodišnji vašar prevazišao sva očekivanja  organizatora i da je okupio veliki broj dece i ljudi koji su se divno proveli i učestvovali u humanitarnoj dečijoj izložbi, OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ ponovo organizuje ovo dešavanje koje afirmiše pozitivne vrednosti, podstiče decu na kreativnost, samostalan rad i preduzetništvo i da bi jesenji vašar mogao da postane deo tradicije škole.

I ove godine će učenici od 1. do 8. razreda izložiti različite rukotvorine prodajnog karaktera  (jesenje maske, magnete, držače za olovke, ukrasne kutije,…). Kao i na svim velikim vašarima, „Zmaj“ će otvoriti svoje srce i gostima ponuditi raznovrsne poslastice: kokice različitih ukusa, krofne, šećernu vunu, kolače,…

Najveći sladokusci će upoznati bombondžiju i moći će da degustiraju šarene bombone pravljene na stari tradicionalan način. Za dobru atmosferu biće zaduženi žongler i hodač na štulama; najmlađi posetioci će imati priliku da se zabave u radionici koja će se naći na poligonu.

Upoznaće se sa popularnom igrom autićima „1,2,3“, a najhrabriji će se oprobati u streljaštvu. U školskom dvorištu nalaziće se i velika bina sa ozvučenjem. Na njoj će predstavnici animatori realizovati različite igre u kojoj će mališani moći da učestvuju.

„Zmaj otvorenog srca“ je otvoren za sve ljude dobre volje i manifestacija je zamišljena kao proslava radosti, humanosti  i povezivanja škole sa različitim institucijama, ljudima iz okoline, ali i kao mogućnost da se humanošću svih koji učestvuju u ovoj manifestaciji, nekome i pomogne.

Podelite vest: