УРЕЂУЈЕ СЕ ПАРК ШУМИЦЕ – ПОСТАВЉА СЕ НОВО ОСВЕТЉЕЊЕ, ПЕШАЧКЕ СТАЗЕ, ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ, ТЕРЕТАНА И ПРОСТОР ЗА ПСЕ

Радови на уређењу Парка Шумице почели су данас, а према речима председника ГО Вождовац Александра Савића, који је са чланом Градског већа Драгомиром Петронијевићем и сарадницима присуствовао почетку обнове Парка, предлог да се он уреди дали су становници месних заједница Шумице, Тешића купатило, Душановац, Виногради и Пашино брдо.

Савић се захвалио Градској управи, Секретаријату за  комуналне и стамбене послове  и ЈКП „Зеленило -Београд“, који су прихватили иницијативу Општине и одвојили средства за реализацију.

„На Општини је у протеклих шест година обновљено 60 игралишта, терена, стаза, теретана на отвореном, реновирани су  спортски центи „Шумице“ и „Бањица“, уређена је „Бајфордова шума“ јер од почетка нашег рада приоритет су нам деца, млади и развој спорта и здравог живота“, рекао је Александар Савић и додао да ће се са оваквим иницијативама наставити.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић рекао је да је Планом предвиђено уређење пешачке стазе, дечијег игралишта, фитнес зоне и простора за шетање паса.

„Овим радовима биће обухваћено и решавање одводњавања, а поставиће се 60 нових лампиона како би Парк био осветљен и безбедан“, рекао је Петронијевић и додао да ће ниво безбедности бити подигнут чешћим патролирањем комуналне милиције и полиције.

Директор ЈКП „Зеленило- Београд“ Слободан Станојевић најавио је да ће се након завршетка радова у парку Шумице налазити најмодерније дечије игралиште – прилагођено условима  и природном амбијенту.

„Урадићемо 7 километара стаза, поставити 25 павиљона, столове за шах, ђубријере, нове канделабре и створити све услове да наши суграђани, комшије, могу да проводе време у природи, у близини својих зграда.

Укупна вредност радова је 42 милиона динара, рок за завршетак је 80 радних дана.

Почетку радова присуствоали су председник Скупштине ГО Вождовац Александар Мирковић и чланови Већа, Ивана Томић-Илић, Момир Ћировић, Милош Стојановић, Милош Петровић,  Милан Мартиновић и други сарадници.

Поделите вест: