СКУПШТИНА УСВОЈИЛА ОДЛУКУ О ПРОМЕНИ СТАТУТА ГО ВОЖДОВАЦ

Одборници Скупштине Градске општине Вождовац на 24. седници усвојили су Одлуку о промени Статута Градске општине Вождовац.

Доношењем ове одлуке, извршено је усклађивање Статута са изменама Статута града Београда, првенствено у погледу надлежности које су пренете на градске општине. Ступањем на снагу овог Статута, извршиће се и усклађивање свих осталих аката Градске општине Вождовац са одредбама овог статута.

Одборници су усвојили Одлуку о четвртом ребалансу буџета Градске општине Вождовац, коју је образложила Јелисавка Ђурашиновић из Одељења за финансије, друштвене делатности и планирање. На седници је донето Решење о престанку мандата одборнику Стевану Бурмуџији који је преминуо 31. јула 2019. године, а потврђен је мандат одборнику Марку Ноковићу.

На Скупштини је дата сагласност на одлуку о променама статута установа „Народни универзитет Светозар Марковић“ и „Дом Културе Рипањ“, а донета је и Одлука о локалном омбудсману којом је одлучено да се, између осталог, Заштитник грађана преименује у Локални омбудсман.

Поделите вест: