VOŽDOVAČKA EKO PATROLA OČISTILA I UREDILA 46 LOKACIJA TOKOM LETA

Ekipe Eko patrole su se i ovog leta potrudile da urede, očiste i ulepšaju različite lokacije Voždovca koje nisu u planu održavanja gradskih komunalnih preduzeća. U julu i avgustu očišćeno je 46 lokacija, dok su radovi u septembru, na planirane 24 površine, već počeli.

U nameri da se okolina održi čistom organizovano je košenje, orezivanje, sečenje granja i šiblja, uklanjanje korova od strane vrednih radnika Eko patrole, koje je na pojedinim lokacijama trajalo i više dana. Takođe, uklonjen je bačeni otpad sa zelenih površina i prilaza oko zgrada, škola i sportskih terena, kako bi ovaj prostor bio uređen i bezbedan za decu i sve građane.

Radi bolje preglednosti i sigurnije vožnje, duž ulica i trotoara orezana su šiblja, pokošena trava i posečene grane koje smanjuju vidljivost saobraćaja.

Naselja Medaković, Stepa Stepanović, Braće Jerković, Banjica, Zuce, Pinosava, Jajinci, Beli Potok samo su neka od mnogobrojnih lokacija na koja su ekipe Eko patrole dolazile po prijavi građana.

Radi održavanja okoline čistom i bezbednom, apelujemo na savesnost građana prilikom bacanja otpada i štetnih materijala i ophođenja prema prirodi i samom gradu Beogradu. Građani Voždovca mogu da pošalju svoje prijave Eko patroli, uz obavezne fotografije, na mejl adresu: ekopatrola@vozdovac.rs.

Podelite vest: