POSLEDNjI VIKEND VOŽDOVAČKIH LETNjIH VEČERI UZ BETI ĐORĐEVIĆ I BORU ČORBU

Poslednjeg vikenda Voždovačkih letnjih večeri publika će moći da uživa u džez muzici, književnoj večeri kao i zabavnom programu za decu.

U subotu, 10. avgusta, od 21 čas biće održano književno veče istaknutog pesnika i rok muzičara Bore Đorđevića. Bora Đorđević – glavni vokal i tekstopisac jedne od najslavnijih srpskih i jugoslovenskih rok grupa  „Riblja čorba“ koja je osnovana 1978. godine, zbog koje je poznatiji pod imenom Bora Čorba. Tada nastaju najlepše rok pesme i hitovi Srbije i bivše Jugoslavije. Kao književnik, među mnogobrojnim knjigama, za knjigu poezije „Pusto ostrvo“ dobija nagradu akademije Ivo Andrić 2018. godine.

U nedelju, 11. avgusta, od 21 čas publika će imati priliku da uživa u nastupu jedne od najvećih diva domaće muzičke scene, Beti Đorđević. Naša najistaknutija džez i soul diva postala je slavna 1976. godine nakon što je na čuvenom  „Beogradskom proleću“  otpevala „Počnimo ljubav ispočetka“. Pesma je ušla u antologiju naše zabavne i pop muzike. Od tada njena karijera beleži veliki uspeh.

U okviru dečijeg programa, u petak, 9. avgusta u 19 časova nastupiće Predrag Vuković Peđolino, dok će u subotu 10. avgusta od 19 časova nastupiti Zeka animator sa predstavom „Kapetan duge plovidbe“, a u nedelju 11. avgusta dečiji pesnici koji će zabaviti najmlađu publiku.

Podelite vest: