ПОСЛЕДЊИ ВИКЕНД ВОЖДОВАЧКИХ ЛЕТЊИХ ВЕЧЕРИ УЗ БЕТИ ЂОРЂЕВИЋ И БОРУ ЧОРБУ

Последњег викенда Вождовачких летњих вечери публика ће моћи да ужива у џез музици, књижевној вечери као и забавном програму за децу.

У суботу, 10. августа, од 21 час биће одржано књижевно вече истакнутог песника и рок музичара Боре Ђорђевића. Бора Ђорђевић – главни вокал и текстописац једне од најславнијих српских и југословенских рок група  „Рибља чорба“ која је основана 1978. године, због које је познатији под именом Бора Чорба. Тада настају најлепше рок песме и хитови Србије и бивше Југославије. Као књижевник, међу многобројним књигама, за књигу поезије „Пусто острво“ добија награду академије Иво Андрић 2018. године.

У недељу, 11. августа, од 21 час публика ће имати прилику да ужива у наступу једне од највећих дива домаће музичке сцене, Бети Ђорђевић. Наша најистакнутија џез и соул дива постала је славна 1976. године након што је на чувеном  „Београдском пролећу“  отпевала „Почнимо љубав испочетка“. Песма је ушла у антологију наше забавне и поп музике. Од тада њена каријера бележи велики успех.

У оквиру дечијег програма, у петак, 9. августа у 19 часова наступиће Предраг Вуковић Пеђолино, док ће у суботу 10. августа од 19 часова наступити Зека аниматор са представом „Капетан дуге пловидбе“, а у недељу 11. августа дечији песници који ће забавити најмлађу публику.

Поделите вест: