SVE O PREVENCIJI ZLOUPOTREBE PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI

DZ „Voždovac“ 15. i 22. maja organizuje predavanja na temu „Prevencija zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“, za učenike sedmog razreda. Predavanja se organizuju u osnovnim školama, a cilj je povećanje svesti  o štetnosti narkotika, odnosno direktan uticaj na decu školskog uzrasta.

  • U sredu 15. maja od 1130 časova u OŠ „Vojvode Stepe“, ul. Vojvode Stepa 520, tribinu će voditi pedijatrijski tim: pedijatar dr Svetlana Stojanović Tuvić i ms Tijana Lazić Đorđević.
  • U sredu 22. maja od 15 časova u OŠ „Danilo Kiš“, ul. Generala Štefanika 6, tribinu će voditi pedijatrijsku tim: pedijatar dr Svetlana Stojanović Tuvić, ms Tijana Lazić Đorđević i javni tužilac g-din Isailović.

Učenicima će na predavanjima biti predočeno koji sve problemi mogu da budu izazvani upotrebom droge, koje su sve posledice takvog stila života, kako da se deca zaštite od mogućnosti da počnu da koriste psihoaktivne supstance i kome mogu da se obrate za pomoć.

Istovremeno preventivnim programima DZ „Voždovac“ radi na povećanju nivoa socijalne kompetentnosti, da se kod mladih ljudi razvijaju: samopouzdanje, samopoštovanje, samokontrola, zatim veštine komunikacije i sposobnost uočavanja i uspešnog rešavanja problema, zatim racionalno definisanje ciljeva i  uspostavljanje pozitivnog sistema vrednosti.

Droga nije izbor i zato je neophodno omogućiti mladima da naprave izbore u korist zdravlja i sveukupnog napredovanja u životu, koji će želeti da žive ispunjeni zadovoljstvom.

 

 

Podelite vest: