„AVALSKI DAN“ U PODNOŽJU TORNjA

Sada već tradicionalna manifestacija „AVALSKI DAN“, održana je u nedelju, 12. maja na platou Avalskog tornja. Centralni događaj bio je  veliki koncert „Zaigraj tavalu za Avalu“ u kome su učešće uzeli ansambli šest kulturno umetničkih društava – „Hajduk Veljko“ iz Šapca, „Jajinci“ sa Voždovca, „Dobrica Milutinović“ iz Banatskog Karlovca, „Lada“ iz Beograda, „Budućnost“ iz Dobanovaca a kao specijalni gosti burnim aplauzom pozdravljeni su članovi KUD „Sloga“ iz Vukovara.

Za publiku koja je do poslednjeg mesta ispunila veliki plato, pesnikinje Ilinka Marković i Jelica Crnogorčević izgovorile su delove svoje poezije, a etno pesmom predstavila se Sofija Savić.

Tokom čitavog dana bili su postavljeni štandovi na kojima je 16 žena izložilo svoje rukotvorine i stare zanate, a održane su i radionice za zainteresovane građane i turiste.

Organizatori ove uspešne manifestacije su Gradska opština Voždovac, Javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze“, Turistička organizacija Beograda i Studio za igru i očuvanje narodne tradicije „Glumac“ sa prijateljima.

O jedinoj planini u Beogradu – Avali, njenom značaju za razvoj turizma i turističke ponude, o istorijskom i kulturnom nasleđu planine koja je ponos Beograđana prisutnima su govorili Bojana Jakšić, zamenik predsednika MZ „Beli Potok“, Jelena Gajić iz JP „Emisiona tehnika i veze“, Vuk Mirčetić u ime Gradske opštine Voždovac i Nenad Glumac u ime domaćina koncerta.

Podelite vest: