SVEČANOST U „ŠUMICAMA“ POVODOM DANA ŠKOLE „ĐURA DANIČIĆ“

Svečanom priredbom đaka održanom u „Voždovačkom centru Šumice“, OŠ „Đura Daničić“ iz naselja Braće Jerković obeležila je Dan škole i 49 godina postojanja. U programu su učestvovali hor, dramska sekcija, plesna i etno grupa, Mali folklor i solisti.

Zanimljivim i duhovitim recitacijama i dramskim komadima učenici su predstavili život u školi. Bilo je tu i pesama „Jedino drugarstvo nema kraj“, „Muzika na struju“, „Ljubav i moda“, besede „O lepoti srpskog jezika“, dvorske igre „Srpkinja“, plesa „Cigani lete u nebo“. Tako su pokazali da su, pored toga što su dobri učenici, jednako dobri i u scenskom nastupu i igri.

Direktorka Škole Irena Ivanov Kaličanin pozdravila je mnogobrojne goste i pohvalila rad nastavnika koji doprinose razvoju obrazovanja, posebno istakavši velike uspehe koje učenici Škole postižu na takmičenjima.

Potom su svečano dodeljene nagrade učenicima sa osvojenim prvim, drugim i trećim mestima na opštinskim i gradskim takmičenja u matematici, srpskom jeziku, ostalim naukama, stranim jezicima i recitatorima.

U priredbi su uživali mnogobrojni roditelji, direktori drugih škola, član Veća opštine Voždovac Miloš Stojanović i drugi gosti.

Podelite vest: