U OPŠTINI VOŽDOVAC URUČENI SERTIFIKATI POLAZNICIMA OBUKE „PUT DO USPEŠNOG PREDUZETNIKA“

Svečanim uručenjem sertifikata danas je završena dvodnevna obuka za oko 70 nezaposlenih polaznika u biznisu „Put do uspešnog preduzetnika“, koju je organizovala voždovačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa Gradskom opštinom Voždovac. Sertifikate su polaznicima koji žele da pokrenu sopstveni biznis uručili Dobrosav Marić, direktor Filijale NSZ za grad Beograd i Vuk Mirčetić iz Saveta za zapošljavanje opštine Voždovac.

Prema rečima direktora Dobrosava Marića, zahvaljujući dobroj saradnji Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Voždovac, broj nezaposlenih na ovoj opštini se smanjio, a samo prošle godine otvoreno je 39 novih radnji uz pomoć Nacionalne službe. „Siguran sam da ćete i vi uspeti, kao i vaši prethodnici koji su otvorili nove radnje prošle godine, a ove godine već konkurisali za nova radna mesta, što je pokazatelj da se mala i srednja preduzeća razvijaju.“ Rukovodilac Službe NSZ za Voždovac Željka Zelenović Vuković pozvala je prisutene da dođu u filijalu Voždovac i prenesu sve svoje utiske, predloge i sugestije. Vuk Mirčetić se zahvalio direktoru Mariću na podršci i izrazio zadovoljstvo što je interesovanje i posećenost obuci velika, čime će se i u praksi pokazati njena korist.

Drugu po redu ove godine organizovanu obuku u opštini Voždovac sproveli su akreditovani predavači NSZ Tanja Milenković i Pavle Knežević, koji su polaznike informisali o državnim subvencijama za pokretanje sopstvenog biznisa i samozapošljavanje, sa posebnim akcentom na izradi biznis plana. Cilj obuke je da polaznici provere opravdanost svoje poslovne ideje, sagledaju prednosti i rizike preduzetništva i informišu se o postupku registracije firme i aktuelnim zakonskim propisima. Sa dobijenim sertifikatom polaznici, kao budući preduzetnici, stiču uslov za bespovratna sredstava za samozapošljavanje kod NSZ.

Naredna dva dana opština Voždovac će biti domaćin istimenoj obuci, koja će biti održana za nezaposlena lica sa drugih gradskih opština.

Podelite vest: