У ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ УРУЧЕНИ СЕРТИФИКАТИ ПОЛАЗНИЦИМА ОБУКЕ „ПУТ ДО УСПЕШНОГ ПРЕДУЗЕТНИКА“

Свечаним уручењем сертификата данас је завршена дводневна обука за око 70 незапослених полазника у бизнису „Пут до успешног предузетника“, коју је организовала вождовачка филијала Националне службе за запошљавање, у сарадњи са Градском општином Вождовац. Сертификате су полазницима који желе да покрену сопствени бизнис уручили Добросав Марић, директор Филијале НСЗ за град Београд и Вук Мирчетић из Савета за запошљавање општине Вождовац.

Према речима директора Добросава Марића, захваљујући доброј сарадњи Националне службе за запошљавање и општине Вождовац, број незапослених на овој општини се смањио, а само прошле године отворено је 39 нових радњи уз помоћ Националне службе. „Сигуран сам да ћете и ви успети, као и ваши претходници који су отворили нове радње прошле године, а ове године већ конкурисали за нова радна места, што је показатељ да се мала и средња предузећа развијају.“ Руководилац Службе НСЗ за Вождовац Жељка Зеленовић Вуковић позвала је присутене да дођу у филијалу Вождовац и пренесу све своје утиске, предлоге и сугестије. Вук Мирчетић се захвалио директору Марићу на подршци и изразио задовољство што је интересовање и посећеност обуци велика, чиме ће се и у пракси показати њена корист.

Другу по реду ове године организовану обуку у општини Вождовац спровели су акредитовани предавачи НСЗ Тања Миленковић и Павле Кнежевић, који су полазнике информисали о државним субвенцијама за покретање сопственог бизниса и самозапошљавање, са посебним акцентом на изради бизнис плана. Циљ обуке је да полазници провере оправданост своје пословне идеје, сагледају предности и ризике предузетништва и информишу се о поступку регистрације фирме и актуелним законским прописима. Са добијеним сертификатом полазници, као будући предузетници, стичу услов за бесповратна средстава за самозапошљавање код НСЗ.

Наредна два дана општина Вождовац ће бити домаћин истименој обуци, која ће бити одржана за незапослена лица са других градских општина.

Поделите вест: