DELEGACIJA OPŠTINE VOŽDOVAC NA PRIJEMU KOD GRČKOG AMBASADORA

Uspešna višegodišnja saradnja opštine Voždovac i grčke opštine Liksuri sa Kefalonije, nastavljena je posetom voždovačke delegacije ambasadoru Republike Grčke u Srbiji.

Njegova ekselencija, gospodin Elias Eliadis, ambasador Republike Grčke, primio je juče predsednika Skupštine GO Voždovac, Aleksandra Mirkovića i pomoćnika predsednika GO Voždovac, Andrijanu Rusić. Gost je bio i počasni Konzul Srbije na Kefaloniji, Viktor Ruhotas sa delegacijom, koji je ovih dana, zajedno sa trideset đaka sa tog Jonskog ostrva, gost opštine Voždovac. Domaćin grčkih srednjoškolaca je Osma beogradska gimnazija, čiji učenici su sa zadovoljstvom prihvatili svoje vršnjake sa Kefalonije.

Tokom jučerašnjeg razgovora u ambasadi, Njegova ekselencija, gospodin Elias Eliadis, je uputio posebnu zahvalnost predsedniku Skupštine GO Voždovac, Aleksandru Mirkoviću i pomoćniku predsednika opštine Voždovac, Andrijani Rusić, kako zbog dodele naziva jedne voždovačke ulice Janisu Janulisu, grčkom dobrotvoru i prijatelju srpskog naroda, tako i zbog požrtvovanog zalaganja i ukazanog izuzetnog gostoprimstva njegovim zemljacima iz Grčke u proteklom periodu.

Kako je prilikom posete dogovoreno, voždovački đaci će sledeće godine uzvratiti posetu Kefaloniji, čime će se bratski odnosi između naroda Srbije i Grčke nastaviti i još više učvrstiti.

Podelite vest: