ОДРЖАН НАЈВЕЋИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА НА ВОЖДОВЦУ СА ПРЕКО 700 ПОНУЂЕНИХ РАДНИХ МЕСТА

Данашњи Сајам запошљавања на Вождовцу био је прилика да се велики број заинтересованих незапослених лица пријави за неко од 700 понуђених слободних радних места. На сајму су се представиле чак 42 фирме које су понудиле послове за различита занимања и квалификације, попут места за менаџере, рачуновође, фризере, физиотерапеуте, козметичаре, раднике трговце, инжењере, архитекте, економисте и многе друге.

Сајам је отворио Добросав Марић, директор НЗС – Филијале за град Београд који је рекао да очекује да ће захваљујући организованим сајмовима и обукама стопа незапослености пасти испод десет процената. „Сајам је добра мера коју спроводимо, из разлога што свака трећа особа која посети сајам добије посао. Ове године смо имали преко 5.500 понуђених радних места на сајмовима, на којима је више од  3.500 људи добило запослење. С обзиром да послодавци данас имају недостатак радне снаге, Служба организује око 700 различитих обука кадрова“, рекао је директор Марић.

Председник Савета за запошљавање ГО Вождовац Вук Мирчетић је истакао да је ово највећи Сајам запошљавања на Вождовцу до сада. „Ми желимо да наставимо тренд смањења стопе незапослености, која је иначе на Вождовцу сада нижа него икада раније“ – рекао је Мирчетић.

На данашњем сајму незапослени су могли да успоставе директан контакт са послодавцима, представе им се и предају своје радне биографије како би дошли до жељеног радног места. Поред тога, могли су заједно са послодавцима на штанду НСЗ да добију све информације о актуелним програмима и субвенцијама који се нуде за подстицање запошљавања и самозапошљавања, као и о бесплатним обукама за стицање додатних знања и вештина.

На крају је у оквиру Сајма, у организацији општине Вождовац, вождовачке филијале НСЗ и Привредне коморе Србије, одржан и округли сто на тему „Запошљавање социјално искључених категорија грађана”. Округли сто су отворили директор НСЗ Добросав Марић и члан Већа Града Београда Драгомир Петронијевић, говорила је  Бранкица Симанић из ПКС, док је модератор била Весна Живковић-Костић, начелник Одељења за програме запошљавања и предузетништво НЗС. Теме су биле мере подршке у запошљавању особа са инвалидитетом, планирање и развој каријере, проблеми приликом запошљавања, коришћење подстицајних средстава и сл.

Поделите вест: