ODRŽAN NAJVEĆI SAJAM ZAPOŠLjAVANjA NA VOŽDOVCU SA PREKO 700 PONUĐENIH RADNIH MESTA

Današnji Sajam zapošljavanja na Voždovcu bio je prilika da se veliki broj zainteresovanih nezaposlenih lica prijavi za neko od 700 ponuđenih slobodnih radnih mesta. Na sajmu su se predstavile čak 42 firme koje su ponudile poslove za različita zanimanja i kvalifikacije, poput mesta za menadžere, računovođe, frizere, fizioterapeute, kozmetičare, radnike trgovce, inženjere, arhitekte, ekonomiste i mnoge druge.

Sajam je otvorio Dobrosav Marić, direktor NZS – Filijale za grad Beograd koji je rekao da očekuje da će zahvaljujući organizovanim sajmovima i obukama stopa nezaposlenosti pasti ispod deset procenata. „Sajam je dobra mera koju sprovodimo, iz razloga što svaka treća osoba koja poseti sajam dobije posao. Ove godine smo imali preko 5.500 ponuđenih radnih mesta na sajmovima, na kojima je više od  3.500 ljudi dobilo zaposlenje. S obzirom da poslodavci danas imaju nedostatak radne snage, Služba organizuje oko 700 različitih obuka kadrova“, rekao je direktor Marić.

Predsednik Saveta za zapošljavanje GO Voždovac Vuk Mirčetić je istakao da je ovo najveći Sajam zapošljavanja na Voždovcu do sada. „Mi želimo da nastavimo trend smanjenja stope nezaposlenosti, koja je inače na Voždovcu sada niža nego ikada ranije“ – rekao je Mirčetić.

Na današnjem sajmu nezaposleni su mogli da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju svoje radne biografije kako bi došli do željenog radnog mesta. Pored toga, mogli su zajedno sa poslodavcima na štandu NSZ da dobiju sve informacije o aktuelnim programima i subvencijama koji se nude za podsticanje zapošljavanja i samozapošljavanja, kao i o besplatnim obukama za sticanje dodatnih znanja i veština.

Na kraju je u okviru Sajma, u organizaciji opštine Voždovac, voždovačke filijale NSZ i Privredne komore Srbije, održan i okrugli sto na temu „Zapošljavanje socijalno isključenih kategorija građana”. Okrugli sto su otvorili direktor NSZ Dobrosav Marić i član Veća Grada Beograda Dragomir Petronijević, govorila je  Brankica Simanić iz PKS, dok je moderator bila Vesna Živković-Kostić, načelnik Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo NZS. Teme su bile mere podrške u zapošljavanju osoba sa invaliditetom, planiranje i razvoj karijere, problemi prilikom zapošljavanja, korišćenje podsticajnih sredstava i sl.

Podelite vest: