ODBORNICI SE ODREKLI NOVČANE NAKNADE ZA POMOĆ SRBIMA NA KOSOVU I METOHIJI

Voždovački odbornici su, na danas održanoj 17. skupštinskoj sednici, doneli Odluku da se odriču svoje naknade za rad na svečanoj sednici koja će biti održana u decembru. Predsedavajući Skupštine Aleksandar Mirković naglasio je da će sredstva biti namenjena humanitarnoj organizaciji na Kosovu i Metohiji, kao i da prikupljanjem novca za Srbe iz severnog dela Kosovske Mitrovice, odbornici žele da pošalju poruku da misle na svoje sunarodnike i da su u ovim teškim trenucima zajedno sa njima.

Skupština je odlučila da titulu počasnog građanina opštine Voždovac za 2018. godinu dodeli Viktoru Ruhotasu, počasnom konzulu Srbije sa Kefalonije. U obrazloženju Odluke je navedeno da je Ruhotas zaslužan za značajnu pomoć srpskom narodu u vreme bombardovanja 1999. godine, kao i za uspostavljanje bratskog odnosa i uspešne višegodišnje saradnje opštine Voždovac i  Kefalonije.

Odbornici su takođe izglasali predlog Odluke o trećem  rebalansu budžeta za 2018. godinu, kao i zaključak o pristupanju promeni Statuta GO Voždovac, s obzirom na potrebu da se odredbe Statuta usaglase sa odredbama novih republičkih propisa i imajući u vidu da je u toku postupak promene Statuta Grada Beograda.

Na sednici je potvrđen mandat odbornice Zlatije Sević, sa izborne liste dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka, umesto Ljiljane Tomić, sa iste izborne liste, koja je 01.11.2018. godine podnela ostavku.

Podelite vest: