ОДБОРНИЦИ СЕ ОДРЕКЛИ НОВЧАНЕ НАКНАДЕ ЗА ПОМОЋ СРБИМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Вождовачки одборници су, на данас одржаној 17. скупштинској седници, донели Одлуку да се одричу своје накнаде за рад на свечаној седници која ће бити одржана у децембру. Председавајући Скупштине Александар Мирковић нагласио је да ће средства бити намењена хуманитарној организацији на Косову и Метохији, као и да прикупљањем новца за Србе из северног дела Косовске Митровице, одборници желе да пошаљу поруку да мисле на своје сународнике и да су у овим тешким тренуцима заједно са њима.

Скупштина је одлучила да титулу почасног грађанина општине Вождовац за 2018. годину додели Виктору Рухотасу, почасном конзулу Србије са Кефалоније. У образложењу Одлуке је наведено да је Рухотас заслужан за значајну помоћ српском народу у време бомбардовања 1999. године, као и за успостављање братског односа и успешне вишегодишње сарадње општине Вождовац и  Кефалоније.

Одборници су такође изгласали предлог Одлуке о трећем  ребалансу буџета за 2018. годину, као и закључак о приступању промени Статута ГО Вождовац, с обзиром на потребу да се одредбе Статута усагласе са одредбама нових републичких прописа и имајући у виду да је у току поступак промене Статута Града Београда.

На седници је потврђен мандат одборнице Златије Севић, са изборне листе др Војислав Шешељ – Српска радикална странка, уместо Љиљане Томић, са исте изборне листе, која је 01.11.2018. године поднела оставку.

Поделите вест: