ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ БРАТСКОЈ КЕФАЛОНИЈИ

Делегација Градске општине Вождовац, коју су чинили председник Скупштине Градске општине, Александар Мирковић, члан Већа Момир Ћировић и помоћник председника општине Андријана Русић, посетили су почетком октобра грчко острво Кефалонија, на позив градоначелника Кефалоније, Александроса Парисиса и почасног конзула Србије на Кефалонији Виктора Рухотаса.

Тема посете је било учвршћивање постојећих и додатно развијање братских односа две општине, као и продубљивање међусобне сарадње у бројним областима.

Као резултат  успешне посете, уговорене су и наредне, које подразумевају размену ђака, студената и спортских екипа. Већ у децембру месецу ове године, очекује се посета делегације са Кефалоније која ће бројати 30 ђака, док ће у мају месецу наредне године, вождовачки ђаци путовати у узвратну посету на Кефалонију.

Такође, учвршћена је и сардања између Осме београдске гимназије са Вождовца и Гимназије из Ликсурија са Кефалоније.

Иницијатор посете и домаћин делегацији са Вождовца био је почасни Конзул Србије на Кефалонији, Виктор Рухотас, човек коме дугујемо посебну захвалност и који се побринуо да наша делегација буде примљена на највишем нивоу.

Председник општине Кефалонија, господин Александрос Парисис, је током пријема  изразио жељу да братске односе држава Грчке и Србије, на локалном нивоу развијемо још више, као и да су за Србе врата Грчке увек отворена.

Поделите вест: