FILMSKA PROJEKCIJA U JAJINCIMA

U ponedeljak 8. oktobra održana je filmska projekcija u okviru „Dana evropske baštine“ na opštini Voždovac, u prostorijama Mesne zajednice „Jajinci“. Posetiocima su prikazana dva kratka filma „Istorija i biodiverzitet Velikog ratnog ostrva“ i „Kosmaj-nasleđe i priroda“.

Prisutnima su poželeli prijatno veče uz filmove koordinator Dana evropske baštine na Voždovcu Vuk Mirčetić i direktor udruženja „EcoDev“ Danica Dabić.

Film „Kosmaj-nasleđe i priroda“ je urađen uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a film „Istorija i biodiverzitet Velikog ratnog ostrva“ uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Cilj projekata je promovisanje Kosmaja i Velikog ratnog ostrva kao atraktivne turističke destinacije i podizanje svesti o značaju prirode i kulturne baštine i javno zalaganje za popularizaciju lokaliteta kao predela od izuzetnog kulturno-istorijskog i biološko-ekološkog značaja koje vredi posetiti. Filmovima želimo da omogućimo da lokaliteti ispune svoj potencijal i postanu generatori održivog razvoja, koji će uz mere zaštite osigurati veći kvalitet života građana i dece.

Nakon projekcije salom se prolomio aplauz, građani su bili oduševljeni temom, kvalitetom i prezentacijom filmova.

Podelite vest: