У БЕЛОМ ПОТОКУ РАДОВИ У ВРЕДНОСТИ ОД 20 МИЛИОНА ДИНАРА

У асфалтирање улица и тротоара у Белом потоку уложено је 20 милиона динара, а у центру места биће засађене нове саднице и постављена јавна расвета, што ће бити завршено за десетак дана, рекао је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић, који је заједно са помоћником градоначелника Андријом Младеновићем и председником општине Вождовац Александром Савићем, обишао радове на реконструкцији делова улица Васе Чарапића, Авалске и Савеза бораца.

“Радови које сада завршавамо овде у Белом потоку, од цркве до месне заједнице, само су наставак посла који смо урадили на Авалском путу дужине око 1,6 километара. С поносом могу да кажем да Град Београд никада није више улагао у подавалска села као у протеклих неколико година. У насељу Зуце урадили смо више од четири километра и улица и тротоара, у Пиносави око три километра”, рекао је Весић.

Председник општине Вождовац Александар Савић рекао је да Општина препознаје потребе грађана овог краја и да је после двадесет година запостављања, на добром путу да овај подавалски део инфраструктурно побољша.

“У центру Белог потока постављена је асфалтна подлога, ивичњаци и тротоари, чиме је повећана безбедност деце. Биће овде још нових садржаја који ће задовољити потребе наших суграђана. Општина је завршила тендер за набавку десет обичних и десет паметних аутобуских стајалишта која ћемо распоредити по целом Вождовцу, са акцентом на подавалска села. У плану је и изградња ски стазе на Авали, уз све пратеће садржаје, која ће бити не само летња, већ и зимска, чиме ћемо оживети овај приградски део”, најавио је Савић.

Председник МЗ „Бели поток“ Драган Илић захвалио се Граду и Општини који су препознали потребе грађана Белог потока, нагласивши да се после много година озбиљно ради и да је урађена детаљна реконструкција улица у центру, уз замену свих инсталација.

Обиласку радова присуствовали су и члан Градског већа Гаврило Ковачевић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, директори ЈКП „Београд-пут” и ЈП „Путеви Београда” Иван Тејић и Славиша Живковић и члан Већа општине Вождовац Реља Огњеновић. 

Поделите вест: