ВИКЕНД У „ШУМИЦАМА“ ПРОТЕКАО УЗ ЗВУКЕ ЕТНО МУЗИКЕ И РОК ГИТАРЕ, ПРЕДСТАВЕ ЗА ДЕЦУ И ПОЕТСКО ВЕЧЕ

Представе за децу, поетско вече, етно музика и звуци рок гитаре овог викенда забавили су Вождовчане у центру „Шумице“, у оквиру манифестације „Вождовачке летње вечери“.

Дечјом представом „Велика морска авантура“ малишане су у петак, 10. августа, обрадовали извођачи Удружења дечијих позоришта,  док су старији имали прилику да се упознају са музиком и игром Етно Украјине  уз  КУД „Калина“.  Украјинско културно-уметничко друштво „Калина” из Инђије, које чува и негује украјинску националну и културну баштину, представило се овог пута Вождовчанима концертом традиционалних песама и гласова Украјине.

У суботу, 11. августа увече, љубитељи доброг старог рока уживали су у свирци Бранка Марушића Чутуре  – најстаријег рок – музичара на Балкану, који и у 79. години праши и разбија. Гитаром и клавијатурама Чутура је стварао историју нашег рока у групама Силуете и  Џентлмени.

После дечје представе у извођењу позоришта „Театрић“, у недељу 12. августа су уз поетско вече „ДВЕ САЊЕ“, старије посетиоце „Шумица“ својим стиховима обрадовале наше познате песникиње Сања Радојковић и Сања Недељковић.

Поделите вест: