НАКОН РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ОТВОРЕНА ПИЈАЦА У РИПЊУ

Грађани Рипња добили су данас нову реконструсану пијацу која ће служити не само грађанима овог подавалског, већ и околних места. Пијацу су у присуству грађана, закупаца тезги и купаца отворили заменик градоначелника Горан Весић, помоћник градоначелника Александар Марковић, председник ГО Вождовац Александар Савић, члан градског Већа Милош Дангубић и Милан Тадић, директор ЈП „Пословни центар Вождовац“.

Весић је обраћајући се окупљенима истакао да је увек задовољство урадити нешто што побољшава квалитет живота свих грађана. „У ову пијацу је уложено око 20 милиона динара и није завршен цео посао. Ускоро ћемо урадити и млечну халу и тако побољшати услове пословања продавцима млечних производа. На овај начин показујемо да нам је Рипањ итекако важан и да ова пијаца изгледа много боље него у неким градским деловима. Ми желимо да се сви делови града равномерно развијају и да сви грађани имају исте услове живота где год живели. Данас грађани Рипња могу да кажу да се боље живи у 2018. години него у претходним годинама. Планира се да се уради и реконструкција Дома културе, Дома здравља, здравствене амбуланте Минел, исто као што је и пијаца испуњено обећање. Ми ћемо наставити да решавамо ваше проблеме“, рекао је Весић.

Председник Савић је истакао да је пијаца, као и други реализовани пројекти, резултат добре сарадње Града и Општине. “Нама је сваки засеок битан, подједнако се третира и Рипањ и Теразије. Мислим да је од стране Града и Општине баш доста уложено у ово место јер су то грађани и заслужили. Асфалтирали смо улице, реконструисали скоро све школе, иградили нови Дом здравља у Прњавору… Претходне власти за разлику од нас не знају ни где се налазио Рипањ, а ми смо данас и сваког дана ту и улажемо. Ми сада имамо у плану тоталну реконструкцију Дома здравља коју планирамо почетком 2019. године. Одговорном политиком Владе Републике Србије и нашег председника Александра Вучића створени су услови да имамо већи буџет и да општина Вождовац за разлику од претходних година када су на власти били неки који су немилосрдно трошили и разбацивали, може више да улаже у побољшање квалитета живота свих вас“, рекао је Савић.

„Пијаца је грађанима била јако потребна, али није било разумевања од стране оних који су претходних година били на власти. Захваљујући садашњем руководству и председнику Савићу ми данас отварамо пијацу која не служи само Рипањцима него и мештанима Сопота, Гроцке, Младеновца, Барајева и других који је годинама користе. Ово је само прва фаза реконструкције, у наредном периоду урадићемо и млечну халу, део сточне пијаце и набавити још витрина“, истакао је Тадић.

У првој фази обнове која је започета у марту, a која је завршена данас реконструисани су потпорни зидови и степеништа, пијачни плато је  асфалтиран и покривен надстрешницом, укупно 500 м2, формиран је паркинг простор испред пијаце – 10 паркинг места, постављена је ограда и капије, расвета (испод надстрешнице 21 лед светиљка),59 нових тезги и 12 расхладних витрина…

У другој фази биће уређен паркинг иза пијаце за камионе и аутомобиле и постављено још 30 витрина и 10 расхладних ормана.

Поделите вест: