И ПРЕДШКОЛЦИ И ВЕТЕРАНИ УЧЕСНИЦИ 44. ТРКЕ ОКО АВАЛЕ

Упркос кишном дану, успешно је одржана 44. Међународна атлетска трка око Авале у организацији Aтлетског клуба „Ветеран“ из Београда и Савеза атлетских ветерана Србије. Некада мала локална трка, данас је прерасла у такмичење које сваке године окупи велики број спортиста. Једна од најлепших трка на Вождовцу има за циљ да млађим генерацијама укаже на важност спорта и здравог начина живота.Предшколци, млађи и старији пионири, сениори и ветерани данас су трчали са циљем да покажу своју физичку спремност и понесу заслужени трофеј. Један од покровитеља сваке године је и Градска општина Вождовац која доста улаже у спортске активности.

Пре саме трке у име ГО Вождовац обратио се Вук Мирчетић пожелевши пуно среће најмлађима као и ветеранима. „Честитам учесницима и организаторима. Ова трка је јако важна за наш Вождовац и ја вам се захваљујем у име председника Александра Савића, што Вождовац чинимо лепшим местом за наше будуће нараштаје“, рекао је Мирчетић.

Организатор Трке Душка Лорбек Мандић уручила је Мирчетићу, у знак захвалности, плакету за сву досадашњу помоћ. „Драго ми је да сте дошли по оваквом времену да заједно трчимо и успешно реализујемо још једну спортску манифестацију. Следеће године позовите и своје рођаке и комшије да трче заједно са нама и живе здравим животом“, рекла је Душка окупљенима.

Трофеј за најбројнију екипу на такмичењу добио је атлетски клуб „Спартак“ – Оповo. Иначе, ова трка одржана је први пут 1963. године.

 

Поделите вест: