ШАХОВСКИ ФЕСТИВАЛ У „ШУМИЦАМА“

У понедељак, 25. јуна са почетком у 16.30 часова у свечаној сали Вождовачког центра „Шумице” (Устаничка 125) отвара се први Летњи шаховски фестивал. Организатор турнира је Шаховска академија шампиона, а покровитељ Градска општина Вождовац.
Фестивал ће трајати од  25. јуна до 1. јула, када ће бити одржано више шаховских догађаја, а уједно ће се играти  четири међународна шаховска турнира.

На три турнира – Велемајсторском, Интермајсторском и Отвореном рејтингованом блиц турниру, учествују шахисти који имају титуле велемајстора – највећу шаховску титулу и интермајстора из Србије и иностранства.

Прилику да учествују на овим турнирима добиће и најперспективнији млади шахисти са општине Вождовац – Тадић Стефан (13 година) и Радовановић Михајло (16 година), који су вишеструки прваци Србије у млађим категоријама. Партије са ових турнира играће се на електронским таблама и пренос партија ће ићи уживо преко разних светских шаховских сајтова.

Пратећи догађај је и Аматерски међународни турнир на коме је пријављено 209 играча из 15 земаља. Осим суседних држава, Босне, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Бугарске, Мађарске, Аустрије, на турниру су пријављени још и играчи из Америке, Индије, Турске, Русије, Велса, Монголије, Шведске, Уједињених Арапских Емирата.

Оснивачи турнира су велемајстори и репрезентативци Србије у шаху, сви Вождовчани: Иванишевић Иван, Перуновић Милош и Тадић Бранко, селектор репрезентације Србије.

 

Поделите вест: