ЛУДИ ПРОВОД И ДРУЖЕЊЕ НА ЗМАЈАДИ И ФЕСТИВАЛУ ЂАКА У ШУМИЦАМА

Вождовачки основци, и предшколци данас су имали луди провод, уз традиоционално пуштање змајева на 23. Змајади у Шумицама. На отвореним спортским теренима у Улици војводе Тозе, овог пута, у организацији Дечјег сајта, био је одржан и први Фестивал за сваког ђака, где су малишани уз анимацију и рекреацију испробали скакање по пени из ватрогасног камиона, вежбали орјентиринг, учили програмирање видео-игрица и учествовали у радионицама роботике, енглеског језика и здраве исхране.

Програм је свечано отворио члан Већа општине Вождовац Бојан Младеновић, који је уз стихове Душка Радовића поздравио малишане и пожелео им добру забаву.

Поздрав Змајади уз лет 23 бела голуба омогућило је Удружење одгајивача спортских голубова летача „Авала“, а потом је уследио наступ балетске групе „Данкан“ и ревија кишобрана и ранчева Дечијег сајта. Малишане су на отвореном прегледали физотерапеути, а нутриционисти су будуће ђаке упутили у тајне здраве ужине.

Као и сваке године, и овај пут су најмаштовитији и најуспешнији такмичари за свој труд и успех награђени вредним наградама.

Манифестацију су подржали Градска општина Вождовац, Клуб привредника општине Вождовац, Дом здравља „Вождовац“, Добровољно ватрогасно друштво „Матица“ Земун, ЈКП „Београдски водовод и канализација“, Орјентиринг Савез Србије, Школа May flowers, Савез за предшколски спорт, спортску анимацију и рекреацију и други.

Змајаду је, као и свих претходних година, организовало удружење Пријатељи деце општине Вождовац, а Фестивал за сваког ђака Дечји сајт.

Поделите вест: