У РЕКОНСТРУКЦИЈУ ДЕЛА БУЛЕВАРА ОСЛОБОЂЕЊА УЛОЖЕНО 250 МИЛИОНА ДИНАРА

У реконструкцију другог дела Булевара ослобођења, од Аутокоманде до Трошарине, уложено је 250 милиона динара и у току је комплетна замена коловоза у дужини од 3,2 км, изјавио је данас градски менаџер Горан Весић, који је обишао радове заједно са председником општине Вождовац Александром Савићем.

Весић је рекао да предузеће ЈКП „Београд пут“ изводи радове, поставља нову подлогу од 75 цм, која раније није постојала, што је узроковало брзо пропадање улица, а да ће после тога поставити три слоја асфалта, а на крају полибитумен, који онемогућава стварање колотрага. Поред тога, објаснио је, врши се замена и претрес тротоара тамо где је потребно, а сливници ће бити измештени са улице на тротоар, како не би били оштећени од стране аутобуса, камиона и других возила. Прошле године већ је урађен потез у супротном правцу.

Поред ове значајне саобраћајнице за Вождовчане и све Београђане, на Вождовцу се тренутно ради око три километра улица у Јајинцима, у насељу Мала утрина, рекао је председник општине Александар Савић и додао да ће ускоро почети да се ради Улица Саве Јовановића.

„Београд-пут” и Град Београд нам сада раде Калемарску улицу са свим прилазима. Надамо се да ћемо до краја године средствима Града асфалтирати око 30 улица на Вождовцу. У градском делу углавном радимо улице које повезује зграде, односно противпожарне путеве који су девастирани и нису рађени готово 30 година. Урадићемо и неке делове паркинга које смо обећали грађанима, као што је паркинг код пет солитера на Бањици, где је велики проблем са паркирањем“, нагласио је Савић.

Радове су обишли и председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић,  члан Градског већа Александар Марковић и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић.

Поделите вест: