САСТАНАК СА СТАНАРИМА НАСЕЉА СТЕПА СТЕПАНОВИЋ

Челници Градске општине Вождовац и представници градских комуналних и јавних предузећа разговарали су вечерас са становницима насеља Степа Степановић на још једном састанку одржаном у вези са проблемима грађана у овом делу Вождовца.

Директорка за оперативне послове ЈКП „Зеленило Београд“ Наташа Шишаковић рекла је да у насељу постоји осам дечијих игралишта, три спортска терена и један фитнес који су само у програму одржавања безбедности, док се не заврши поступак преноса надлежности са Републике на Град.

Ирена Марковић из Републичка дирекција за имовину, обавестила је присутне да је у току је поступак прикупљања документације и да се очекује акт градоначелника да би се почело са преносом надлежности.

Разговарано је докле се стигло са пројектима изградње саобраћајнице која ће повезати насеље са Улицом Војводе Степе, о могућностима постављања и измештања семафора, прелаза и аутобуских стајалишта, а предложено је и да се у вртићу „Мала сирена“ изгради летња учионица.

Присутнима је реечено да је  у току замена енергената која се користе у производној технологији у погону „Зеленила“ које се налази у насељу, чиме ће бити смањена емисија загађења.

Закључено је да један од проблема који се морају брзо решавати, јесте отпадање комада фасад са појединих зграда.

Осим представника општине, грађанима су вечерас на питања помоћник секретара за саобраћај Александра Ракић, извршни директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Павле Јанковић, представници ЈП „Београд пут“ Драган Бунчић, Зоран Јовић и директор  ЈКП „Чистоћа“ Мирослав Богдановић.

Oвo je чeтврти састанак који је иницирала Општина Вождовац. Предходна три састанка одржана су у фебруару, марту и априлу ове године, јер је договор да се састанци одржавају сваког месеца, како би се могло пратити докле се одмакло у решавању проблеми станара насеља.

Поделите вест: