ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ ЗДРАВЉА ЗА ВОЖДОВАЧКЕ ПРЕДШКОЛЦЕ

Предшколскa установа „Чика Јова Змај“, заједно са Градском општином Вождовац,  данас је по трећи пут одржала Фестивал здравља за све вождовачке предшколце, који је организован  у вртићу „Мала сирена“ у насељу Степа Степановић.

Према речима директорке ПУ „Чика Јова Змај“ Лидије Хутовић, која је манифестацију свечано отворила, овогодишња тема Фестивала била је повреда деце.

„Желели смо да деци укажемо да је неопходно  да се чувају и како да реагују у случају одређене повреде, а такође и који су то здрави стилови живота којих би требало да се придржавају“ – рекла је директорка Хутовић и захвалила се општини Вождовац која редовно даје подршку Предшколској установи.

На Фестивалу, организованом поводом Светског дана здравља, малишани су могли да науче и све о очувању здравља, хигијене и здравим животним навикама.

У припремању едукативних штандова помогли су нутриционисти, медицинске сестре и васпитачи који су са децом радили током претходне године. Малишани су тако, заједно са својим мамама и татама,  научили основна правила у саобраћају, опробали се у пружању хитне помоћи, улози лаборанта…

Манифестацији су присуствовали представници Града, Спортског центра Вождовац, Градског завода за јавно здравље, вождовачког Дома здравља и Црвеног крста, као и Милош Стојановић, члан Већа општине Вождовац. На Фестивалу су учествовали и студенти Високе здравствене школе струковних студија-Земун.

Поделите вест: