НОВО ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ, ФИТНЕС ТЕРЕН И КУТАК ЗА ОДМОР НА БАЊИЦИ

Насеље Бањица је од данас богатије за још једно дечје игралиште, нови фитнес терен и кутак за одмор, који су изграђени на слободној зеленој површини између зграда број 11 и 13а у Црнотравској улици.

На дечјем игралишту површине 860м2 постављено је шест реквизита на гуменој подлози, бетонске клупе, а сав простор за игру је ограђен.

„Пројекат је реализован сарадњом Града Београда, ЈКП „Зеленило – Београд” и Градске општине Вождовац, а претходила му је иницијатива станара околних зграда. „Верујем да ћемо у наредне четири године обновити барем половину од око 1000 дечјих игралишта која постоје у граду. Алтернатива овом игралишту до јуче су биле поломљене љуљашке и небезбедне клупе, као и играње на паркингу, који станари због недостатка паркинг места користе на различите начине“, рекао је данас председник Скупштине Београда Никола Никодијевић који је присуствовао отварању овог игралишта на Бањици.

Он је подсетио да је у претходне четири године обновљено 198 јавних површина и изразио уверење да су управо такви пројекти начин да се повећа квалитет живота у Београду.

Директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић истакао је да је инвестициони буџет предузећа, на чијем је челу, ове године никада већи, те да износи близу 800 милиона динара.

„Од тих 800 милиона, 300 је намењено за парк Ушће, док ће остатак новца бити утрошен на друге пројекте. План је већ направљен, а требало би истаћи да не одустајемо од два главна принципа – квалитета и равномерног присуства у свим београдским општинама. Ове године ће сигурно бити урађено још најмање 50 локација, не рачунајући главне пројекте попут Ушћа“, рекао је Станојевић.

Ново место за игру и одмор обишли су данас и представници општине Вождовац и Предшколске установе „Чика Јова Змај“.

Поделите вест: