ИЗАБРАНИ НАЈБОЉИ РЕЦИТАТОРИ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

Девет ученика вождовачких основних и средњих школа одабрани су да представљају нашу општину на Градском такмичењу рецитатора.

Стручни жири који су чинили књижевник и драматург Божидар Пешев, редитељ и драмски педагог Светислав Јанковић и професор српског и магистар библиотекарства Драгиша Лошић имао је тежак задатак да од 40 рецитатора одабере најбоље.

Међу основцима нижих разреда најбољи су били „четвртаци“ Андрија Вукотић из ОШ „Карађорђе“ и Теодор Танасковић из ОШ „Филип Филиповић“, као и ученица другог разреда ОШ „Јајинци“ Нађа Стриковић.

Од основаца виших разреда за даље такмичење изабрани су Вук Петровић који похађа шести разред ОШ „Вук Караџић“, и ученице петог разреда Софија Бајић из ОШ „Јанко Веселиновић“ и Сташа Баковић из ОШ „Војвода Степа“.

Троје најбољих средњошколаца које је изабрао жири су Анђела Савић из Школе за негу лепоте, Александра Полић ученица Друге економске школе и Јанко Ковачевић из Осме београдске гимназије.

Такмичаре је у име ГО Вождовац поздравио члан Већа Бојан Младеновић, охрабривши младе рецитаторе да буду слободни у изражавању емоција и пожелео им пуно успеха.

Он се захвалио и организаторима такмичења „Пријатељима деце општине Вождовац“ на труду и пожртвованом раду са децом.

Чланови жирија су похвалили све учеснике, нагласивши да су нијансе одлучивале о томе ко ће представљати Општину на Градском такмичењу рецитатора.

Поделите вест: