УЗ ШОЉИЦУ О СМРТИ

Одсек за кућно лечење, негу и палијативно збрињавање Дома здравља „Вождовац“ организује акцију „Уз шољицу о смрти“, базирану на концепту Кафића смрти и подразумева разговоре о чину смрти у неформалној атмосфери уз кафу, чај и слаткише.

Дана 22.03.2018. године у 18 часова одржаће се „нулти“ састанак који ће имати форму јавне расправе и на коме ће бити присутни медицински радници, људи са професионалним и личним искуством о страху од смрти и посредним или непосредним суочавањем са њом и медији. Циљеви акције су да се разговором и разменом искустава смањи табу о смрти, и да се она представи поред медицинског, и као социјални проблем. Такође и подизање друштвене свести о значају палијативне медицине, пре свега психо-духовног елемента палијативног збрињавања. Говорећи о смрти и умирању ми промовишемо живот.

Дом здравља „Вождовац“ позива све заинтересоване да својим присуством дају подршку и узму учешће у  акцији. (Свој долазак могу потврдити до 15.03.2018. године на е-мејл адресе: kucno.lecenje@dzvozdovac.rs ili silvija.vukic@dzvozdovac.rs ).

Поделите вест: