СТЕФАНОВИЋ У РАЗГОВОРУ СА ГРАЂАНИМА НАСЕЉА СТЕПА СТЕПАНОВИЋ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је вечерас са становницима насеља Степа Степановић, о налажењу најбржих и најефикаснијих решења за проблеме са којима се грађани тог насеља сусрећу.

Стефановић је на самом почетку дао гаранцију да бензинска пумпа, против чије изградње су мештани протестовали, неће бити изграђена.

„Као потпредседник Владе гарантујем вам да пумпа неће бити изграђена, јер то људи не желе“, рекао је Стефановић.

Он је похвалио директну комуникацију општине Вождовац са грађанима и навео да ће такав вид разговора предложити као редовну активност у наредном периоду.

Током трибине разговарало се и о постигнутим резултатима на повећању безбедности грађана, а као најзначајнији резултат претходних сусрета истакнут је договор о преласку појединих надлежности над насељем са државног на градски ниво, што ће омогућити несметано функционисање комуналних предузећа у насељу.

Стефановић је подсетио да су појачане полицијске контроле на Вождовцу, у које су укључени и припадници Жандармерије, дале одличне резултате и додао да је важно да се сваки грађанин осећа сигурно.

„Веома нам је важна и безбедност деце и зато радимо на томе да све школе покријемо видео надзором. У скоро 200 београдских школа постоји школски полицајац, а као вид превенције увели смо и предмет Основи безбедности деце, јер нам је циљ да едукујемо најмлађе како и на који начин да се понашају и заштите од различитих ризика и опасности“, закључио је Стефановић.

Поделите вест: