ПОВЕЋАТИ БРОЈ САОБРАЋАЈНИХ КАМЕРА ИСПРЕД ВОЖДОВАЧКИХ ШКОЛА

У препуној скупштинској сали општине Вождовац вечерас је одржана трибина где су грађани могли да поставе питања и дају предлоге и у вези са безбедносном ситуацијом у окружењу.

Грађанима су на питања одговарали  државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Дијана Хркаловић, начелник Полицијске управе Београда Веселин Милић, начелник Полицијске станице Вождовац Небојша Драговић, јавни тужилац Небојша Поповић и домаћин скупа председник општине Вождовац Александар Савић.

Државна секретарка Дијана Хркаловић истакла је да је на Вождовцу планирано постављање додатних 16 фиксних и покретних камера, као и мониторинг центар, а да је појачано и присуство Жандармерије, како би се безбедност грађана подигла на још виши ниво.

„Министар Небојша Стефановић свакодневно инсистира на доброј комуникацији полиције и грађана, а ПС Вождовац свакодневно ради на очувању јавног реда и мира и решавању кривичних дела. Током 2017. године је било 109 кривичних дела мање у односу на претходну годину“,навела је Дијана Хркаловић.

Начелник београдске полиције Веселин Милић истакао је значај конструктивне интеракције грађана са полицијом. Он је предложио да се родитељима у школама  организују предавања о употреби синтетичких дрога, како препознати проблем на време и како заштитити своју децу од ове опасне појаве. У едукацију о тим темама би се, према његовом предлогу, укључила полиција.

Поједини грађани су указали на проблем дилера дроге у насељу Браће Јерковић, велики број бескућника око цркве у Чиновничкој колонији, постојање паса луталица, а упућени су и предлози, попут појачаних полицијских патрола у одређеним улицама.

Председник Општине Александар Савић је нагласио да је циљ оваквих скупова, које општина организује, боља комуникација грађана и полиције.

Он је предложио да се испред свих вождовачких основних школа поставе камере које мере прекорачење брзине вожње и додао да је Општина спремна да спроведе ову замисао како би се појачала безбедност ђака.

Поделите вест: