ДОНАЦИЈА СПОРТСКЕ ОПРЕМЕ ВОЖДОВАЧКИМ ОСНОВЦИМА

У оквиру акције „Опрема за 100 фискултурних сала у Србији”, коју спроводе Министарство омладине и спорта и Савез за школски спорт Србије, Основна школа „Јанко Веселиновић“ на Вождовцу добила је сет који садржи два гола и два коша, одбојкашку мрежу, као и 40 лопти за колективне спортове.

Бициклистички савез Србије донирао је овој и осталим вождовачким школама 30 бицикала за ученике лошијег материјалног стања.

Донацију је данас уручио министар Вања Удовичић, који је заједно председником Скупштине општине Вождовац Александром Мирковићем посетио школу.

„Циљ ове акције је да у овој години 10 одсто фискултурних сала широм Србије добије адекватну спортску опрему и реквизите који ће бити коришћени на часовима физичке културе и омогућити боље услове за бављење школским и рекреативним спортом. У претходне четири године успели смо да повећамо број деце у систему школског спорта за 40.000. Данас се у школама спортом бави 160.000 деце. Желимо да тај број увећамо и обухватимо што већи број деце, да спорт буде начин њиховог васпитања, начин живота и културе”, рекао је министар Удовичић.

Председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић захвалио се Министарству за омладину и спорт на вредној донацији и на томе што препознаје потребе најмлађих Вождовчана.

„Општина је од својих средстава урадила видео надзор у овој школи, оградила цело школско двориште и пролаз између школе и фискултурне сале, коју планирамо ове године комплетно да реновирамо, тако да је ова донација стигла у правом тренутку“, рекао је Мирковић.

Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије, истакао је да је ово трећи дан акције и да је жеља да се деци пружи прилика да се остваре у спортовима и да спорт буде део њихове свакодневнице.

Акцији су присуствовали и државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић и председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић.

После посете Основној школи „Јанко Веселиновић“, министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић наставили су дружење са вождовачком омладином и разговарали о проблемима и потребама младих.

Поделите вест: