УЧЕНИЦИ ОШ „КАРАЂОРЂЕ“ НАЈРАСПЕВАНИЈЕ ОДЕЉЕЊЕ НА ВОЖДОВЦУ

На Општинском такмичењу најбољих и најраспеванијих одељења вождовачких основних школа победу су однели ученици трећег разреда Основне школе „Карађорђе“, који су се окитили златом и прошле године и на општинском и на градском такмичењу.

Стручни жири састављен од три професора Музичке школе „Петар Коњовић“ био је једногласан да они треба да понесу титулу најраспеванијих на Вождовцу, а већ за седам дана имаће прилику да бране боје општине и на градском тaкмичењу.

На такмичењу, које је одржано данас у  „Вождовачком центру – Шумице“, наступило је седам одељења трећих и четвртих разреда, са две композиције,  од којих је једна изворна народна песма, а друга је дечја забавна песма.

„Шумицама“ су се заориле народне песме Ој ливадо росна траво, У ливади под јасеном, Циганчица, Зелени се јагодо, Вишњичица род родила, као и свима добро познате дечије песме Другарство и царство, Несташни дечаци, Нештедљива песма, Шапутање, Деца су украс света…

„Песма је уметничко дело, песма је одраз емоција, кроз песму се учи, игра, едукује“, поручио је ђацима члан Већа општине Вождовац Бојан Младеновић, који је победницима уручио заслужену награду.

Поделите вест: