АКЦИЈА БЕСПЛАТНОГ  ВАКЦИНИСАЊА ПАСА И МАЧАКА СЕ НАСТАВЉА

Због великог интересовања грађана, акција коју организује Градска oпштина Вождовац у сарадњи са ЈКП „Ветерина Београд“ се наставља.

Прегледи су организовани у МЗ „МЕДАКОВИЋ 3“ (Боривоја Стевановића 41), у уторак 13. и среду 14. фебруара од 16 до 20 часова.

Такође, бесплатни прегледи кућних љубимаца могу се обавити и у насељу Степа Степановић, Улица генерала Штефаника 53, Локал 2, у петак 16. фебруара од 16 до 20 часова, суботу 17. и недељу 18. фебруара, у времену од 12 до 20 часова.

Пакет ветеринарских услуга значајно ће помоћи грађанима који из свог буџета не могу да издвоје новац за преглед својих крзнених љубимаца, с обзиром да ове три услуге коштају око 4.000 динара.

Одговорно власништво обухвата однос власника према сопственом љубимцу, али и однос власника љубимца према другим људима и животињама. Закон обавезује власника да обезбеди кућном љубимцу бригу, негу и смештај, у складу са врстом, расом, полом, старошћу, као и физичким и биолошким специфичностима и потребама у понашању и здравственом стању кућног љубимца. Закон, истовремено, обавезује и власника да обезбеди да његов љубимац не угрожава људе и животиње у свом окружењу.

 

Поделите вест: