САВИЋ: СВИ ДЕЛОВИ БЕОГРАДА ИМАЋЕ КАНАЛИЗАЦИЈУ ЗА СЕДАМ ГОДИНА

Председник општине Вождовац Александар Савић, заједно са градским менаџером Гораном Весићем, обишао је данас радове на асфалтирању улице Воје Радића у насељу Мала утрина, у дужини од три километра са тротоарима и ивичњацима, за које је издвојено 50 милиона динара.

Мала утрина има завршену секундарну канализацију која треба да буде прикључена на Јелезовачки колектор, што ће омогућити да све куће буду прикључене на канализацију.

Председник Оштине је рекао да Мала утрина тиме постаје најуређеније подавалско насеље и истакао да је план Града  да све куће на територији Београда имају канализацију до 2025. године.

„Комплетна канализациона мрежа у селу Зуце и Јелезовачки колектор урађена је уз сарадњу Владе, Града и општине Вождовац. Уз помоћ Града расписан је и тендер за колектор, односно уређај за пречишћавање вода у Пиносави и Белом потоку, чиме ће се стећи услови да и та два села добију канализациону мрежу. Општина Вождовац је обезбедила финансијска средства да уради пројектну документацију за сву секундарну мрежу, а да Град Београд изводи радове. Општина Вождовац, Град Београд и Београдски водовод и канализација су пре три године направили споразум да сви они који се прикључе на канализациону мрежу плаћају 60 хиљада динара на 60 месечних рата”, подсетио је он.

Савић је додао да ће се на основу овог пројекта радити секундарна канализациона мрежа у целом насељу Јајинци, Кумодражу, селу Раковици, на Митровом брду.

„Ми смо последње четири године уложили 350 милиона евра у приградска насеља, у водовод, канализацију, путеве, јавни превоз, док је у периоду од 2008. до 2012. уложено мање од 100 милиона евра. Наравно да проблема има, не за 350 милиона већ за три и по милијарде, али је чињеница да је у последње три и по године само у овом насељу урађено више него за последњих 50 година. На Вождовцу смо у последње четири године урадили 80 километaра нових путева, реконструисали 46 километара и урадили 81 километар канализационе мреже, што представља прави пример како заједно могу да раде Влада Републике Србије, општина и Град.”

Новац за радове у овој улици обезбедила је Влада на захтев Града, који је то урадио на захтев Општине. Тако заједно можемо да мењамо ствари и чинимо Београд бољим местом за живот,  истакао је градски менаџер Весић.

Поделите вест: