ЗА ПРОГРАМЕ И ПРОЈЕКТЕ НА ВОЖДОВЦУ 28 МИЛИОНА ВИШЕ У 2018.

Буџет општине Вождовац за 2018. годину, који су данас на последњој овогодишњој седници Скупштине општине Вождовац изгласали одборници, износи 610.848.276 динара, што је у односу на буџет из 2017. године више за 28.078.574 динара.

Средства ће следеће године, како је буџетом планирано, бити распоређенa за реализацију 13 програма, 22 програмске активности и 38 пројеката.

Новац од пренетих средства из претходне године и средстава од остварених уштеда, највећим делом биће распоређен за реализацију комуналног програма, програма путне инфраструктуре, урбанизма и просторног планирања, као и за субвенције установама чији је оснивач Градска општина Вождовац, образложила је на Скупштини Весна Јанковић, руководилац Одељења за финансије, привреду, друштвене делеатности и планирање.

Поред изгласаног буџета, Скупштина је већином гласова донела и решења о давању сагласности на програме пословања за 2018. годину установа „Вождовачки центар – Шумице“, Спортски центар „Вождовац“ и Народни универзитет „Светозар Марковић“.

Поделите вест: